Kuřecí supreme
Ingredience
- kuřecí prsa s křídlem: 2 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- čerstvý rozmarýn
- čerstvý tymián
- olej
- máslo
- sůl
- pepř
- Na omáčku:
- kuřecí vývar: 100 ml
- bílé víno: 50 ml
- šalotku: 1 ks
- máslo: 30 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí supreme – recept
Kuřecí prsa s křídlem důkladně osolíme a opepříme. Vetřeme do nich česnek a nasekané čerstvé bylinky. Necháme při pokojové teplotě marinovat alespoň 1 hodinu. Troubu rozehřejeme na 200 °C.
Na pánvi rozehřejeme olej a kuřecí prsa kůži dolů asi 5 minut restujeme. Poté přidáme kousek másla, necháme jej roztopit a kuře posypeme nasekaným tymiánem. Kuřecí prsa přendáme kůží dolů do pekáče. Přikryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme v troubě asi 15 minut (záleží na velikosti prsou). Teplota uvnitř masa by měla být při vytažení 65 °C.
Mezitím si připravíme omáčku. Do výpeku z masa přidáme vývar, víno a nakrájenou šalotku. Necháme zredukovat na třetinu. Sundáme z plotny a do omáčky postupně zamícháme studené máslo.
Kuřecí supreme polejeme připravenou omáčkou a můžeme podávat s pečenými bramborami nebo bramborovým pyré.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.