Bezlepkový chléb z domácí pekárny
Ingredience
- Na malý chléb:
- bezlepková mouka Jizerka: 250 g
- pohanková mouka: 100 g
- sušené droždí: 10 g
- sůl: 2 KL
- drcený kmín: 1 KL
- cukr krupice: 1 KL
- voda: 350 ml
- slunečnicový olej: 2 PL
- jablečný ocet: 1 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Do domácí pekárny nalijeme vodu, olej a ocet. Obě mouky prosijeme a promícháme a nasypeme do pekárny. Do jednoho rohu dáme sůl, do druhého droždí a obojí zahrneme moukou. Přidáme zbylé ingredience a pekárnu zapneme na program Základní (Basic). Po zvukovém znamení můžeme přisypávat semínka dle chuti (slunečnicová, dýňová, lněná...).
Bezlepkový chléb z domácí pekárny necháme vychladnout na mřížce.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.