Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Bezlepkový chléb z domácí pekárny Bezlepkový chléb z domácí pekárny Přílohy
23. 01. 2018

Bezlepkový chléb z domácí pekárny

Ingredience
- +
  • Na malý chléb: 
  • bezlepková mouka Jizerka: 250 g
  • pohanková mouka: 100 g
  • sušené droždí: 10 g
  • sůl: 2 KL
  • drcený kmín: 1 KL
  • cukr krupice: 1 KL
  • voda: 350 ml
  • slunečnicový olej: 2 PL
  • jablečný ocet: 1 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Bezlepkový chléb z domácí pekárny - recept

Do domácí pekárny nalijeme vodu, olej a ocet. Obě mouky prosijeme a promícháme a nasypeme do pekárny. Do jednoho rohu dáme sůl, do druhého droždí a obojí zahrneme moukou. Přidáme zbylé ingredience a pekárnu zapneme na program Základní (Basic). Po zvukovém znamení můžeme přisypávat semínka dle chuti (slunečnicová, dýňová, lněná...). 

Bezlepkový chléb z domácí pekárny necháme vychladnout na mřížce.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-foccacia.jpg Přílohy

Domácí Focaccia

Mouku promícháme s lžičkou soli. Smícháme půl litru vlažné vody, olivový olej a rozdrobené droždí, zamícháme a necháme droždí rozpustit. Postupně naléváme do mouky, lehce mícháme. Mělo by nám vzniknout řídší…

domaci-celozrnny-chleb.jpg Přílohy

Domácí celozrnný chléb

Všechny suroviny smícháme a uhněteme těsto. Formu na chleba vymažeme máslem a můžeme vysypat semínky. Těsto nalejeme do formy. Dáme kynout na teplé místo. Chléb kyne asi 3 hodiny. Občas jej pokropíme trochou…

chlebova-polevka.jpg Přílohy

Chlebová polévka

Chléb nakrájíme na kostky a osmahneme na polovině másla. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno a orestujeme na zbytku másla. K cibuli přidáme kmín a po chvilce restování jej zalijeme vývarem. Do vývaru přidáme…

zitny-chleb-z-domaci-pekarny.jpg Přílohy

Žitný chléb z domácí pekárny

Do pekárny nalijeme vodu, olej a ocet. Přidáme žitnou mouku a do třech rohů nasypeme sůl, kmín a droždí. Ingredience v rozích zahrneme moukou (aby se sůl nesmíchala ihned s droždím).   Pokud chceme pouze…

Doporučené recepty

Špenátové noky

Hlavní jídla: Špenátové noky

Baby špenát spaříme pod tekoucí horkou vodou a necháme jej v sítku okapat. Pak z něj důkladně vymačkáme vodu a…

Halibut

Hlavní jídla: Halibut

Uděláme si marinádu z čerstvých bylinek, šťávy z citrónu, česneku a oleje a potřeme jí kousky halibuta. Necháme 2…

Salát pak choi jako příloha

Přílohy: Salát pak choi jako příloha

Spodní část salátu pak choi odřízneme, aby se hlávka rozdělila na jednotlivé listy, které omyjeme a necháme okapat…

Polská polévka žurek

Polévky: Polská polévka žurek

Pokud nemáme k dispozici aktivní žitný kvásek, je potřeba si žitný zákvas připravit alespoň 3 dny předem. Na žitný…