Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pikantní kuřecí křidýlka na medu Hlavní jídla
16. 03. 2018

Pikantní kuřecí křidýlka na medu

Ingredience
- +
  • kuřecí křidýlka: 600 g
  • tekutý med: 6 PL
  • olivový olej: 2 PL
  • sójová omáčka: 3 PL
  • worchestrová omáčka: 2 PL
  • stroužky česneku: 2 ks
  • sladká paprika: 1 KL
  • chilli koření: 1 KL
  • mletý pepř: 1 KL
  • sůl: 1 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Pikantní kuřecí křidýlka na medu - recept

Pomocí metličky smícháme olej, med, sójovou a worchestrovou omáčku, veškeré koření a prolisovaný česnek. Mícháme tak dlouho, až vznikne hladká emulze. V medové marinádě necháme kuřecí křidýlka do druhého dne. Pekáček vymažeme olejem, vyskládáme do něj marinovaná křidýlka, přikryjeme a pečeme na 160 °C asi 40 minut. Odkrytá medová křidýlka necháme dopéct dozlatova odkrytá asi 20 minut

Pikantní kuřecí křidýlka na medu můžeme také opéct na grilu. Během grilování potíráme křidýlka marinádou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Chřestový krém

Polévky: Chřestový krém

Chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a překrojíme cca na čtvrtiny. Můžeme si odložit pár hlaviček chřestu na…

Koláčky z listového těsta

Předkrmy a chuťovky: Koláčky z listového těsta

Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm orestujeme. Přidáme cukr…

Šťouchané brambory

Přílohy: Šťouchané brambory

Brambory oloupeme a uvaříme do měkka. Rozehřejeme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na…

Broskvový kompot

Ostatní: Broskvový kompot

Broskve si vložíme na chvíli do vroucí vody, abychom je mohli snadno oloupat. Oloupané broskve rozpůlíme,…