Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kuličky raffaelo Vánoční cukroví
27. 10. 2017

Kuličky raffaelo

Ingredience
- +
  • strouhaný kokos: 240 g
  • slazené kondenzované mléko: 1 ks
  • máslo: 260 g
  • cukr moučka: 250 g
  • vanilkový cukr: 2 ks
  • loupané mandle: 100 g
  • strouhaný kokos na obalení

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Kuličky raffaelo - recept

Změklé máslo důkladně propracujeme s oběma cukry, kondenzovaným mlékem a kokosem. Hmotu necháme asi hodinu odpočinout v lednici. Z kousků hmoty tvoříme kuličky, do kterých vložíme vždy jednu mandli a obalíme je v kokosu. 

Kuličky raffaelo skladujeme v lednici, k podávání můžeme použít ozdobné papírové košíčky. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pomerancove-cukrovi.jpg Vánoční cukroví

Pomerančové cukroví

Nad párou rozpustíme pomerančovou čokoládu s máslem. Necháme čokoládu zchladnout. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme čokoládu a pomerančovou šťávu. Ze všech…

medove-pernicky_1.jpg Vánoční cukroví

Medové perníčky

Přeosýváme hladkou mouku a moučkový cukr. Máslo necháme změknout a med zahřejeme. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc odležet. Těsto rozválíme na asi 2 mm a pomocí vykrajovátek tvoříme…

pernicky-z-zitne-mouky.jpg Vánoční cukroví

Perníčky z žitné mouky

Máslo necháme změknout a utřeme ho s medem, mlékem a vajíčkem. Přidáme mouku smíchanou s mletou skořicí, citronovou kůrou a práškem do pečiva. Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Vložíme jej do folie nebo…

Doporučené recepty

Karamelizovaná cibule

Přílohy: Karamelizovaná cibule

V hlubší pánvi necháme při mírné teplotě rozpustit cukr. Jakmile začne chytat žlutou barvu, přidáme máslo a…

Hovězí po burgundsku

Hlavní jídla: Hovězí po burgundsku

Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme dozlatova. Vyndáme jej z pánve a dáme stranou. Hovězí maso nakrájíme na…

Řeřichový krém s hráškem

Polévky: Řeřichový krém s hráškem

Doměkka uvařený a vychladlý hrášek zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme řeřichu, citronovou šťávu, osolíme,…