Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Polévka z pečené řepy Polévky
10. 12. 2019

Polévka z pečené řepy

Ingredience
- +
  • červená řepa: 2 ks
  • zeleninový vývar: 500 ml
  • červená cibule: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • stroužek česneku: 1 ks
  • čerstvý tymián
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • smetana
  • vlašské ořechy

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Polévka z pečené řepy – recept

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Zeleninu si očistíme a pokrájíme na kostky. Poté ji vložíme do pekáče, osolíme a polejeme olivovým olejem. Přidáme snítku čestvého tymiánu. Promícháme a pečeme asi 50 minut. 

Upečenou zeleninu dáme do hrnce a zalejeme ji vývarem. Polévku přivedeme k varu a vaříme asi 15minut. Poté polévku do hladka rozmixujeme. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Polévku z pečené řepy servírujeme se smetanou, nasekanými vlašskými ořechy a čerstvým tymiánem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pecena-ryze-2.jpg Polévky

Pečená rýže

Troubu předehřejeme na 200 °C, cibuli nakrájíme najemno. V nádobě, která se hodí do trouby, rozehřejeme olej a cibuli na něm zesklovatíme (pozor, aby nám nezhnědla). Rýži propereme pod tekoucí vodou a přidáme…

Doporučené recepty

Pomalu pečené vepřové koleno

Hlavní jídla: Pomalu pečené vepřové koleno

Troubu předehřejeme na 130°C. Koleno s kůží i kostí očistíme a kůži nakrojíme opatrně ostrým nožem do tvaru mřížky…

Kuřecí paličky na medu

Hlavní jídla: Kuřecí paličky na medu

V míse smícháme med, hořčici, olivový olej a citronovou šťávu. Marinádu důkladně vetřeme do kuřecích paliček a…

Kuře tandoori

Hlavní jídla: Kuře tandoori

Kuřecí paličky pokapeme citrónovou šťávou. Bílý jogurt a koření tandoori smícháme a vytvoříme marinádu. Do vzniklé…