Polévka z řapíkatého celeru
Ingredience
- řapíkatý celer: 250 g
- mrkev: 150 g
- zeleninový vývar: 700 g
- máslo: 30 g
- cibule: 1 ks
- zázvor: 1 cm
- smetana: 100 ml
- muškátový oříšek
- bylinky na ozdobu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Na másle orestujeme nakrájenou cibulku. Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na kousky, nejdříve na máslo vhodíme celer, po dvou minutách i mrkev a chvíli restujeme.
Zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme na tenké plátky nakrájený zázvor. Polévku osolíme a vaříme do změknutí. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme muškátovým oříškem, solí, pepřem, oblíbenými bylinkami, zalijeme smetanou a provaříme.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.