Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Povidlový koláč Dezerty
17. 10. 2018

Povidlový koláč

Ingredience
- +
  • hladká mouka: 300 g
  • prášek do pečiva: 1 ks
  • moučkový cukr: 100 g
  • máslo: 200 g
  • vejce: 1 ks
  • švestková povidla

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Povidlový koláč - recept

Povidlový koláč - recept

Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva. Smícháme nastrouhané máslo, cukr, mouku a vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut uležet v lednici. Z těsta odkrojíme asi 2/3 a vyválíme na velikost kulaté formy. Přesuneme do formy vyložené pečicím papírem a potřeme silnější vrstvou povidel. Ze zbytku těsta vyválíme plát, který nakrájíme na proužky a na povrchu koláče vytvoříme mřížku. 

Povidlový koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35 - 40 minut dozlatova. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

tresnovy-clafoutis.jpg Dezerty

Třešňový clafoutis

Třešně umyjeme a vypeckujeme. Formu na pečení koláče vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme. Třesně rozmístíme do pečící formy. Všechny zbylé ingredience smícháme. Vznikne nám řídké těsto, které nalejeme na…

slany-kolac-flammkuchen.jpg Dezerty

Slaný koláč Flammkuchen

Hladkou mouku smícháme s vodou, sádlem a špetkou soli. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odpočívat v lednici. Poté těsto rozválíme na velmi tenký plát.  Žervé smícháme s vysokoprocentní…

porkovy-quiche.jpg Dezerty

Pórkový quiche [kiš]

Křehké těsto vtlačíme do kulaté formy na koláč, propícháme na několika místech vidličkou a necháme v ledničce odpočinout. Mezitím přepůlíme pórek podélně a nakrájíme na půlkolečka. Na troše oleje necháme asi 1…

tri-kralove-1.jpg Dezerty

Tři králové přicházejí. Upečte si s námi tříkrálový koláč

Svátek Tří králů slavíme 6. ledna, tento den se nazývá také svátkem „Zjevení Páně“. Je to připomínka okamžiku, kdy se Kristus zjevuje nejen…

Doporučené recepty

Bramboráky

Přílohy: Bramboráky

Oloupané brambory nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, kmín, prolisovaný česnek a promícháme.…

Malinová omáčka

Ostatní: Malinová omáčka

Všechny suroviny kromě pudingu dáme do rendlíku a rozmixujeme. Poté přidáme pudingový prášek a za stálého míchání…

Hraběnčiny řezy

Dezerty: Hraběnčiny řezy

Žloutky utřeme s cukrem (1 lžíci si odložíme do bílků), přidáme změklé máslo a zpracujeme. Prosátou mouku smícháme…

Houbová polévka z čerstvých hub

Polévky: Houbová polévka z čerstvých hub

V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nebo kostičky…