Pravé italské rizoto
Ingredience
- kulatozrnná rýže: 200 g
- cibule: 1 ks
- vývar: 700 ml
- bílé víno: 50 ml
- parmazán: 50 g
- máslo: 40 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Na polovině másla na mírném ohni osmahneme cibulku spolu s česnekem, přidáme nepropláchnutou italskou rýži a necháme 2 minuty orestovat. Přilijeme víno, necháme odpařit a po částech přiléváme vývar - vždy po troškách a až poté, co rýže vše absorbuje. Neustále mícháme a vaříme přibližně 20 - 25 minut, až je rýže tzv. na skus. Nakonec do rizota zamícháme zbytek másla.
Když je pravé italské rizoto hotové, naservírujeme jej na talíře a ozdobíme parmazánem a bylinkami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.