Rajčatové čatní
Ingredience
- rajčata: 1 kg
- třtinový cukr: 70 g
- bobkový list: 2 ks
- strouhaný zázvor: 1 KL
- chilli paprička: 1 KL
- vinný ocet: 50 ml
- kousek skořicové kůry
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, najemno nakrájíme a vložíme do hrnce společně s ostatními surovinami. Pomalu všechny ingredience dusíme, dokud směs nezhoustne. Nezapomeneme občas promíchávat, aby se rajčatové čatní nepřipálilo. Jakmile dosáhneme požadované hustoty, směs přemístíme do připravených sklenic. Volíme raději menší, abychom při otevření spotřebovali rajčatové čatní všechno. Zaděláme víčky a otočíme dnem vzhůru, dokud čatní nevychládne.
Rajčatové čatní můžeme obohatit různými ingrediencemi, nemusíme se bát experimentovat.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.