Ravioly se špenátem a ricottou
Ingredience
- Těsto:
- hladká mouka: 200 g
- vejce: 2 ks
- olivový olej
- sůl
- voda
- vejce na potření okrajů
- Náplň:
- čerstvý špenát: 150 g
- ricotta: 120 g
- parmazán: 80 g
- žloutky: 1 ks
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Ravioly se špenátem a ricottou - recept
Smícháme mouku, vejce pár kapek olivového oleje a špetku soli. Podle potřeby přidáváme do těsta po lžičkách vlažnou vodu. Hotové těsto na ravioly necháme asi hodinu odpočinout v lednici. Špenát spaříme ve vroucí vodě, necháme okapat, vymačkáme přebytečnou vodu a pokrájíme na menší kousky. Smícháme špenát, ricottu, žloutek, podle chuti sůl, pepř a muškátový oříšek.
Těsto rozválíme a rozdělíme na 2 stejné pláty. Na jeden tvoříme pomocí malé lžičky hromádky náplně tak, aby mezi sebou měly rozestupy. Těsto mezi náplní potřeme rozšlehaným vajíčkem. Přiklopíme druhým plátem těsta a rukama přimáčkneme místa, kde se má spojit těsto. Rozkrájíme na jednotlivé ravioly, které necháme vařit ve vroucí osolené vodě asi 4 minuty.
Ravioly se špenátem a ricottou na talíři posypeme strouhaným parmazánem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.