![bezlepkové](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![maso](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![vegetarián](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![dietní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![pro děti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![raw](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![vegan](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![rychlovky](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![těstoviny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![luštěniny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![bez laktózy](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![ryby](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![zvěřina](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![vnitřnosti](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![gril](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![hravé vaření](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![luxusní](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![alkohol](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![zavařování](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![na imunitu](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![sladké](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![sladké bez cukru](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![domácí pekárna](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![parní hrnec](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![prasárny](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Plněná krůtí roláda se špenátem](/img/clanky/6e77fc9dc36b3b6ded09538ab5c6aab7/kruti-rolada.webp)
Plněná krůtí roláda se špenátem
Ingredience
- krůtí prsa: 400 g
- listový špenát: 150 g
- smetana ke šlehání: 60 ml
- máslo: 1 PL
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- olivový olej
- sůl
- pepř
- tymián
- rozmarýn
- máslo
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Plněná krůtí roláda se špenátem – recept
Krůtí maso nakrojíme a naklepeme tak, aby nám vznikl tenký plát masa. Osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem a necháme chvíli odležet. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme listový špenát, prolisovaný česnek, chvilku společně povaříme a zalijeme smetanou. Lehce osolíme a opepříme, promícháme a necháme vychladnout.
Jakmile špenátová směs vychladne, rozložíme ji na připravená krůtí prsa a maso zabalíme do rolády. Převážeme potravinářskou nití a necháme 5 – 10 minut odpočinout.
Na pánvičce rozpálíme olej a krůtí roládu ze všech stran zprudka opečeme. Poté ji přemístíme do pekáče vymazaného máslem, podlijeme vodou, posypeme tymiánem, navrch dáme tenké plátky másla a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu a půl na 160 °C. Čas je pouze orientační, záleží na velikosti rolády a typu trouby, proto občas maso zkontrolujeme a podléváme výpekem.
Krůtí roláda chutná báječně s vařeným bramborem, s bramborovou kaší, ale i s rýží.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.