Salát z černé čočky
Ingredience
- černá čočka (Beluga): 200 g
- cibule: 1 ks
- paprika: 1 ks
- bílé víno: 2 PL
- kuřecí vývar
- máslo
- sůl
- pepř
- čerstvá petrželka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Čočku propláchneme, dáme do hrnce a zalejeme vývarem tak, aby byla zakrytá. Na mírném ohni necháme za občasného míchání jemně probublávat, dokud není čočka měkká. Trvá to asi 20 minut.
Na pánvi rozehřejeme máslo, na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a červenou papriku. Zakápneme bílým vínem. Až paprika změkne, smícháme ji s uvařenou čočkou. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme. Nakonec vmícháme do salátu z černé čočky nasekanou petrželovou nať.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.