Bageta s bylinkovým máslem
Ingredience
- bagety: 2 ks
- máslo: 100 g
- rozmarýn: 1 PL
- stroužky česneku: 1 ks
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo. Rozmarýn nasekáme na co nejmenší kousky, česnek prolisujeme. Máslo, rozmarýn, česnek, trochu soli a pepře důkladne utřeme, až budou chutě rovnoměrně rozloženy. bylinkové máslo necháme v lednici opět ztuhnout.
Bagety podélně rozpůlíme. Ideální pro rozpékání je pečivo 2 - 3 dny staré. V případě čerstvého pečiva necháme rozkrojené pár minut schnout. Bagety potřeme bylinkovým máslem a na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 180 °C asi 5 minut rozpečeme.
Bagety s bylinkovým máslem můžeme také před rozpečením posypat strouhaným sýrem.
Tip: Místo rozmarýnu můžeme použít i jiné bylinky, např. tymián, bazalku, petrželku, pažitku nebo medvědí česnek.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.