Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Bageta s bylinkovým máslem Přílohy
12. 06. 2019

Bageta s bylinkovým máslem

Ingredience
- +
  • bagety: 2 ks
  • máslo: 100 g
  • rozmarýn: 1 PL
  • stroužky česneku: 1 ks
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo. Rozmarýn nasekáme na co nejmenší kousky, česnek prolisujeme. Máslo, rozmarýn, česnek, trochu soli a pepře důkladne utřeme, až budou chutě rovnoměrně rozloženy. bylinkové máslo necháme v lednici opět ztuhnout. 

Bagety podélně rozpůlíme. Ideální pro rozpékání je pečivo 2 - 3 dny staré. V případě čerstvého pečiva necháme rozkrojené pár minut schnout. Bagety potřeme bylinkovým máslem a na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 180 °C asi 5 minut rozpečeme

Bagety s bylinkovým máslem můžeme také před rozpečením posypat strouhaným sýrem. 

Tip: Místo rozmarýnu můžeme použít i jiné bylinky, např. tymián, bazalku, petrželku, pažitku nebo medvědí česnek

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-francouzska-bageta.jpg Přílohy

Domácí francouzská bageta

Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí aktivovalo. Kvásek smícháme s hladkou moukou a vypracujeme hladké těsto. Na teplém místě pod…

domaci-celozrnne-bagety.jpg Přílohy

Domácí celozrnné bagety

Vlažnou vodu promícháme s cukrem a čerstvým droždím. Necháme na teplém místě droždí aktivovat. Trvá to asi 5 minut. Mezitím si smícháme všechny mouky a sůl. Do mísy s kváskem přidáme ocet a olej. Postupně…

domaci-zitne-bagety.jpg Přílohy

Domácí žitné bagety

Tvaroh v misce smícháme s vejce. Vyšleháme a přidáme vodu. V druhé míse smícháme žitnou mouku se všemi semínky, práškem do pečiva, solí a kmínem. Všechny suroviny smícháme. Pokud by těsto bylo příliš řídké,…

zapecene-bagety-s-rajcaty.jpg Přílohy

Zapečené bagety s rajčaty

Rajčata na spodní straně nakrojíme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rajčata pokrájíme na menší kusy a promixujeme společně s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, trochou soli, pepře a bazalky.…

rillettes-rijet-z-veproveho-masa.jpg Přílohy

Rillettes [rijet] z vepřového masa

Sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm, bůček a krkovici na kostičky asi 3x3 cm. Ve velkém hrnci se silnějším dnem necháme pozvolna škvařit sádlo při nízké teplotě. Občas promícháme. Jakmile sádlo…

Doporučené recepty

Pečená zelenina jako příloha

Přílohy: Pečená zelenina jako příloha

Mrkev a petržel překrojíme napůl, brambory, cibuli a červenou řepu nakrájíme na klínky, chilli a pažitku nadrobno.…

Domácí ciabatta

Přílohy: Domácí ciabatta

Na kousky nakrájíme olivy. V míse smícháme hladkou mouku s droždím, olivovým olejem, solí a teplou vodou. Na…

Pečená kambala

Hlavní jídla: Pečená kambala

Cibuli nakrájíme na větší kousky a dáme do pekáče. Na cibuli položíme osolenou a opepřenou rybu, polijeme bílým…

Pomazánka z kuřecího masa

Pomazánky: Pomazánka z kuřecího masa

Kousky upečeného masa natrháme do misky, cibuli nakrájíme na malé kostičky a na oleji necháme zesklovatět, potom…