Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí francouzská bageta Domácí francouzská bageta Přílohy
16. 04. 2020

Domácí francouzská bageta

Ingredience
- +
  • hladká mouka: 500 g
  • čerstvé droždí: 20 g
  • vlažná voda: 300 ml
  • sůl: 1 PL
  • cukr: 1 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Domácí francouzská bageta – recept

Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí aktivovalo. Kvásek smícháme s hladkou moukou a vypracujeme hladké těsto. Na teplém místě pod utěrkou necháme těsto vykynout. Poté jej rozdělíme na čtyři díly a vyválíme z nich tenké bagety, které naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Ostrým, nejlépe vroubkovaným nožem bagety nařízneme a necháme ještě asi 30 minut kynout

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Bagety pečeme asi 25 minut. Hotové domácí francouzské bagety by měly mít světle zlatou barvu. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-celozrnne-bagety.jpg Přílohy

Domácí celozrnné bagety

Vlažnou vodu promícháme s cukrem a čerstvým droždím. Necháme na teplém místě droždí aktivovat. Trvá to asi 5 minut. Mezitím si smícháme všechny mouky a sůl. Do mísy s kváskem přidáme ocet a olej. Postupně…

domaci-zitne-bagety.jpg Přílohy

Domácí žitné bagety

Tvaroh v misce smícháme s vejce. Vyšleháme a přidáme vodu. V druhé míse smícháme žitnou mouku se všemi semínky, práškem do pečiva, solí a kmínem. Všechny suroviny smícháme. Pokud by těsto bylo příliš řídké,…

zapecene-bagety-s-rajcaty.jpg Přílohy

Zapečené bagety s rajčaty

Rajčata na spodní straně nakrojíme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rajčata pokrájíme na menší kusy a promixujeme společně s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, trochou soli, pepře a bazalky.…

rillettes-rijet-z-veproveho-masa.jpg Přílohy

Rillettes [rijet] z vepřového masa

Sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm, bůček a krkovici na kostičky asi 3x3 cm. Ve velkém hrnci se silnějším dnem necháme pozvolna škvařit sádlo při nízké teplotě. Občas promícháme. Jakmile sádlo…

Doporučené recepty

Domácí paštika z kachních jater

Předkrmy a chuťovky: Domácí paštika z kachních jater

Očištěná kachní játra nakrájíme nadrobno. Nakrájíme najemno cibuli, kterou dozlatova orestujeme na troše másle.…

Kvasnicová polévka

Polévky: Kvasnicová polévka

Den předem si uděláme čerstvý zeleninový vývar. Zeleninu z vývaru nevyhazujeme ale rozmixujeme ji. V hrnci…

Pečenáče

Předkrmy a chuťovky: Pečenáče

Ryby očistíme, naporcujeme a osolíme. Obalíme v hladké mouce, v našlehaném bílku, opět v hladké mouce a smažíme…