Domácí francouzská bageta
Ingredience
- hladká mouka: 500 g
- čerstvé droždí: 20 g
- vlažná voda: 300 ml
- sůl: 1 PL
- cukr: 1 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí aktivovalo. Kvásek smícháme s hladkou moukou a vypracujeme hladké těsto. Na teplém místě pod utěrkou necháme těsto vykynout. Poté jej rozdělíme na čtyři díly a vyválíme z nich tenké bagety, které naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Ostrým, nejlépe vroubkovaným nožem bagety nařízneme a necháme ještě asi 30 minut kynout.
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Bagety pečeme asi 25 minut. Hotové domácí francouzské bagety by měly mít světle zlatou barvu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.