Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Papriková omáčka k masu Ostatní
22. 05. 2019

Papriková omáčka k masu

Ingredience
- +
  • mletá sladká paprika: 2 PL
  • menší cibule: 1 ks
  • kuřecí vývar: 300 ml
  • smetana min. 30 %: 100 ml
  • máslo: 1 PL
  • olej: 1 KL
  • nové koření: 3 ks
  • bobkový list: 2 ks
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Papriková omáčka k masu - recept

V hlubší pánvi nebo v hrnci necháme na trošce oleje rozpustit polovinu másla, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Poprášíme ji paprikou, zamícháme a ihned zalijeme horkým vývarem. Přidáme nové koření a bobkové listy, trochu soli a povaříme při mírné teplotě asi 15 minut. Vyjmeme koření, přidáme smetanu, kterou jsme nechali "ohřát" v pokojové teplotě a podáváme-li omáčku k pečenému masu, přidáme také výpek z něj. Omáčka bude silnější a chutnější. Necháme ještě krátce povařit, až papriková omáčka mírně zhoustne a zjemníme druhou polovinou másla. 

Chceme-li paprikovou omáčku hustší, přimícháme do smetany před přidáním do omáčky trochu hladké mouky a necháme alespoň 15 minut provařit

Papriková omáčka se skvěle hodí k pečené drubeži nebo králíkovi.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

vajickova-omacka.jpg Ostatní

Vajíčková omáčka

Máslo v hrnci rozehřejeme, zasypeme moukou a vytvoříme jíšku. Přidáme vývar, mléko a kysanou smetanu. Přivedeme k varu, snížíme plamen a necháme asi 10 minut probublávat. Mezitím si pokrájíme uvařené vejce a…

maslova-omacka-k-masu.jpg Ostatní

Máslová omáčka k masu

Cibuli nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme kuřecí vývar, přidáme nakrájenou cibuli a bílé víno. Přivedeme k varu a vaříme dokud se omáčka nezredukuje asi na třetinu. Přepasírujeme přes síto. Poté ji…

zampionova-omacka-na-testoviny.jpg Ostatní

Žampionová omáčka na těstoviny

Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Orestujeme je na oleji, zalijeme smetanou a necháme mírně zredukovat. Osolíme, opepříme, přidáme lístky tymiánu a zakápneme citronovou šťávou. Nakonec přimícháme do…

rajska-omacka-z-protlaku.jpg Ostatní

Rajská omáčka z protlaku

Základem omáčky je poctivý a silný hovězí vývar. V hrnci si rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme jíšku. Poté přidáme rajčatový protlak, který za stálého míchání chvilku smažíme. Zalejeme hovězím…

smetanova-omacka-na-spagety-s-pancettou.jpg Ostatní

Smetanová omáčka na špagety s pancettou

Špagety dáme vařit do vroucí osolené vody podle návodu, ale pouze tak dlouho, aby byly trochu tvrdší než al dente (na skus).  Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, pancettu na malé proužky, čedar nastrouháme. V…

Doporučené recepty

Špenát z kopřiv

Přílohy: Špenát z kopřiv

Omyté kopřivy spaříme v horké vodě. Po okapání nasekáme na jemno. Na sádle osmahneme nakrájenou na kostičky cibuli…

Špenátové rizoto

Hlavní jídla: Špenátové rizoto

Cibuli, česnek oloupeme a nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém zlehka orestujeme cibuli s…

Vepřové rizoto s houbami

Hlavní jídla: Vepřové rizoto s houbami

Vepřové maso, očištěné houby a papriku nakrájíme na menší kousky, cibuli a jarní cibulku nadrobno, česnek…