Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Strouhané tvarohové řezy Dezerty
09. 03. 2018

Strouhané tvarohové řezy

Ingredience
- +
  • Těsto:
  • hladká mouka: 450 g
  • prášek do pečiva: 0.5 ks
  • moučkový cukr: 50 g
  • vanilkový cukr: 1 PL
  • máslo: 250 g
  • žloutek: 1 ks
  • kakao: 4 PL
  • perníkové koření: 1 PL
  • Náplň:
  • tvaroh: 750 g
  • žloutky: 3 ks
  • bílky: 4 ks (jeden si schováme z přípravy těsta)
  • moučkový cukr: 100 g
  • vanilkový cukr: 1 ks
  • bramborový škrob: 1 KL
  • kůra z 1 bio citrónu
  • rum: 1 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Strouhané tvarohové řezy – recept

Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva, perníkovým kořením, kakaem a oběma cukry. Přidáme žloutek, změklé máslo a rukama vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v lednici alespoň 30 minut

Tvarohová náplň: Žloutky a oba cukry utřeme do hladké pěny, přidáme tvaroh, rum, citrónovou kůru a bramborový škrob. Vše důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do tvarohové náplně.

Plech si vyložíme pečicím papírem a nastrouháme na něj tři čtvrtiny připraveného těsta. Vrstvu těsta potřeme rovnoměrně tvarohovou náplní a navrch nastrouháme zbytek těsta. 

Strouhané tvarohové řezy pečeme na 170 °C asi 40 – 50 minut.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 1 příspěvky.

Doporučené recepty

Halušky s brynzou

Hlavní jídla: Halušky s brynzou

Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme je s moukou, vejcem, osolíme. Těsto nesmí téct, aby se…

Provensálské koření

Ostatní: Provensálské koření

Všechno koření jednoduše smícháme dohromady a používáme například pro dochucení dušené zeleniny, grilovaného masa,…

Tolstolobik na másle

Hlavní jídla: Tolstolobik na másle

Tolstolobika naporcujeme, nasolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Pečeme na rozpáleném másle na pánvi z obou…