Tartaletky s mascarpone a ovocem
Ingredience
- Na 10 tartaletek:
- hladká mouka: 125 g
- máslo: 120 g
- žloutek: 2 ks
- moučkový cukr: 100 g
- citronová kůra
- Na krém:
- mascarpone: 200 g
- moučkový cukr: 3 PL
- vanilkový lusk
- citronový krém
- čerstvé ovoce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Tartaletky s mascarpone a ovocem - recept
Vypracujeme si hladké linecké těsto, které alespoň 1 hodinu necháme odležet v lednici. Poté těsto rozválíme na plát o výšce asi 3 mm. Vykrajujeme kolečka, která jsou o něco větší než máslem vytřené formičky na tartaletky. Kolečka vložíme do formiček a vymačkáme prsty až k hornímu okraji. Rozprostřeme je na plechu a dáme do trouby. Pečeme asi 17 minut na 170 °C. Ještě teplé tartaletky vyklopíme z formiček a necháme zchládnout.
Mezitím si připravíme krém. Mascarpone promícháme s moučkovým cukrem a vanilkou. Postupně dle chuti zapracováváme citronový krém a šleháme. Vyšleháme dohladka. Pomocí cukrářského sáčku plníme upečené košíčky.
Ovoce umyjeme, případně rozkrojíme a zdobíme jím tartaletky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.