Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Italská rajčatová polévka Polévky
30. 08. 2017

Italská rajčatová polévka

Ingredience
- +
  • zralá rajčata {400} g
  • zeleninový vývar {300} ml
  • ciabatta (nebo jiné pečivo italského typu) {150} g
  • olivový olej
  • cibule {1}
  • stroužky česneku {2}
  • hrst čerstvé bazalky

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Italská rajčatová polévka - recept

Každé rajče nožem nejprve lehce nařízneme do kříže. Všechny rajčata potom přesuneme do velké mísy a zalijeme je horkou vodou. Necháme v míse zhruba 7 minut, a potom slijeme vodu. Zchladlá rajčata oloupeme, překrojíme v půlce a vydlabáme semínka. Mezitím na olivovém oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Potom přidáme nadrobno nasekaný česnek a smažíme další dvě minuty.

Jakmile česnek zezlátne, přidáme oloupané půlky rajčat. Osolíme, opepříme, přidáme polovinu čerstvé bazalky a zalijeme vývarem. Potom do polévky nadrobíme italské pečivo a zaklopíme pokličkou. Italská rajčatová polévka se vaří asi 20 minut. Poté poličku odklopíme, a pokud je polévka moc tekutá, necháme ještě chvíli tekutinu vypařit, ale polévku nemixujeme.

Podáváme s čerstvou bazalkou. Italská rajčatová polévka se podává teplá, skvělá ale bude i studená.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Višňový likér

Nápoje: Višňový likér

Odstopkované a omyté višně nasypeme do nádoby, přidáme cukr a protřepeme. Hřebíček a rozříznutý vanilkový lusk…

Chlebová polévka

Polévky: Chlebová polévka

Chléb nakrájíme na kostky a osmahneme na polovině másla. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno a orestujeme na zbytku…

Pečené batátové hranolky

Přílohy: Pečené batátové hranolky

Batáty oškrábeme škrabkou nebo jen pečlivě omyjeme a nakrájíme na hranolky. Na plech dáme pečící papír, aby se…

Domácí bezinková limonáda

Nápoje: Domácí bezinková limonáda

Květy z bezinky vložíme do velké zavařovací sklenice nebo džbánu a zalijeme dvěma litry vody. Zakryjeme plátýnkem,…