Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Italská rajčatová polévka Polévky
30. 08. 2017

Italská rajčatová polévka

Ingredience
- +
  • zralá rajčata {400} g
  • zeleninový vývar {300} ml
  • ciabatta (nebo jiné pečivo italského typu) {150} g
  • olivový olej
  • cibule {1}
  • stroužky česneku {2}
  • hrst čerstvé bazalky

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Italská rajčatová polévka - recept

Každé rajče nožem nejprve lehce nařízneme do kříže. Všechny rajčata potom přesuneme do velké mísy a zalijeme je horkou vodou. Necháme v míse zhruba 7 minut, a potom slijeme vodu. Zchladlá rajčata oloupeme, překrojíme v půlce a vydlabáme semínka. Mezitím na olivovém oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Potom přidáme nadrobno nasekaný česnek a smažíme další dvě minuty.

Jakmile česnek zezlátne, přidáme oloupané půlky rajčat. Osolíme, opepříme, přidáme polovinu čerstvé bazalky a zalijeme vývarem. Potom do polévky nadrobíme italské pečivo a zaklopíme pokličkou. Italská rajčatová polévka se vaří asi 20 minut. Poté poličku odklopíme, a pokud je polévka moc tekutá, necháme ještě chvíli tekutinu vypařit, ale polévku nemixujeme.

Podáváme s čerstvou bazalkou. Italská rajčatová polévka se podává teplá, skvělá ale bude i studená.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Sýrové fondue

Předkrmy a chuťovky: Sýrové fondue

V míse smícháme oba nastrouhané sýry, hladkou mouku, pepř, muškátový oříšek. Do silnostěnného kastrůlku dáme bílé…

Zeleninová pomazánka

Pomazánky: Zeleninová pomazánka

Zeleninu a jablko nastrouháme, vše promícháme, zakápneme citrónovou šťávou, přidáme zakysanou smetanu a majonézu,…