Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Předkrmy a chuťovky

Zavináče

Ingredience
- +
  • filety sladkovodních ryb (např. candát, pstruh, cejn,...): 4 ks
  • červená cibule: 2 ks
  • mrkev: 2 ks 
  • nakládané okurky: 2 ks
  • citron: 0.5 ks 
  • Na nálev 1: 
  • voda: 500 ml
  • ocet: 500 ml
  • sůl: 120 g
  • Na nálev 2: 
  • voda: 1,2 l 
  • ocet: 300 ml 
  • sůl: 30 g
  • cukr: 1 PL 
  • pepř: 1 KL
  • nové koření: 4 ks
  • bobkový list: 1 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Zavináče - recept

Zavináče – recept

Ingredience 1. nálevu dobře smícháme, aby se rozpustila sůl. Ryby opláchneme a naskládáme do skleněné nádoby. Zalijeme nálevem, fólií zakryjeme, zatížíme a necháme asi 5 dní odležet v chladu.

Ingredience 2. nálevu smícháme a dáme vařit. Přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, očištěnou mrkev, povaříme a odstavíme z plotny. Nálev necháme vychladnout a přecedíme. Mrkev s cibulí a kořením necháme okapat a bobkový list odstraníme.

Ryby vyjmeme z nálevu, na filety naskládáme nakrájenou mrkev s cibulí a na nudličky nakrájené okurky. Půlky ryb i se zeleninou opatrně stočíme, spíchneme párátky a vložíme do větší sklenice. Zalijeme scezeným 2. nálevem a přidáme na kolečka nakrájené plátky citrónu. Zakryjeme pečicím papírem, převážeme provázkem a necháme v chladu 3 dny uležet.

K zavináčům můžeme přidat např. hořčičná semínka, kopr, nakládané cibulky apod.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Bramborové pusinky

Přílohy: Bramborové pusinky

Oloupané brambory nakrájíme na kostky, vložíme do studené osolené vody, přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut…

Pečený malinový cheesecake

Dezerty: Pečený malinový cheesecake

Sušenky rozdrtíme a promícháme se změklým máslem. Sušenkou směs natlačíme na dno dortové formy vyplněné pečícím…

Velikonoční nádivka s uzeným masem

Hlavní jídla: Velikonoční nádivka s uzeným masem

Rohlíky nakrájíme na drobné kostky a namočíme do mléka na 15 minut, poté vymačkáme. Smícháme na kostičky nakrájené…

Brokolicová omáčka na těstoviny

Přílohy: Brokolicová omáčka na těstoviny

Brokolici rozdělíme na růžičky a v páře uvaříme do poloměkka. V hlubší pánvi na troše oleje necháme zpěnit…