Rybí guláš
Ingredience
- čerstvé ryby (kapr, treska, losos,...): 300 g
- menší brambory: 2 ks
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- slanina: 30 g
- rajčatový protlak: 1 KL
- sladká paprika: 1 PL
- rybí vývar: 250 ml
- červené víno: 40 ml
- petrželka: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rybí guláš - recept
Brambory nakrájíme na kostky a dáme vařit zvlášť v osolené vodě doměkka. V hrnci orestujeme slaninu nakrájenou na malé kostičky. Jakmile pustí tuk, přidáme nakrájenou cibuli a pozvolna orestujeme dohněda. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, zaprášíme paprikou, vmícháme rajský protlak a na větší kousky nakrájenou rybu. Podlijeme červeným vínem a vývarem, mírně osolíme, opepříme a podusíme doměkka při nízké teplotě.
Rybí guláš nakonec smícháme s petrželkou a uvařenými bramborami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.