Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zeleninové chipsy s tvarohovým dipem Předkrmy a chuťovky
08. 11. 2017

Zeleninové chipsy s tvarohovým dipem

Ingredience
- +
  • petržel: 1 ks
  • mrkev: 1 ks
  • celer: 1 ks
  • stroužky česneku: 1 ks
  • olivový olej: 3 PL
  • třtinový cukr: 1 KL
  • sůl
  • pepř
  • Na dip:
  • tvaroh: 100 g
  • zakysaná smetana: 2 PL
  • pažitka: 2 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu
class="western">Zeleninové chipsy s tvarohovým dipem - recept

Všechnu zeleninu oloupeme a škrabkou na brambory nakrájíme na tenké plátky. Česnek prolisujeme a smícháme s olejem, cukrem, solí a pepřem dle chuti. Můžeme přidat jakékoliv oblíbené koření. Ochucený olej smícháme se zeleninou a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Troubu rozehřejeme na 180°C, vložíme plech a pečeme 15 minut, pak snížíme teplotu na 110°C a pečeme asi 1 hodinu. Během pečení občas promícháme. Stejným způsobem můžeme chipsy udělat i z červené řepy, cukety, dýně atd. Pečené zeleninové chipsy namáčíme do tvarohového dipu (smíchaný tvaroh, smetana a pažitka).  

Zeleninové chipsy jsou výborné i k masu místo smažených příloh.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kureci-salat-s-celerem.jpeg Předkrmy a chuťovky

Kuřecí salát s celerem

Kuřecí prsa osolíme a opepříme. Řapíkatý celer pokrájíme na malé kostky a uvaříme jej do měkka v osolené vodě. V míse smícháme majonézu, zakysanou smetanu, hořčici a zakápneme citronovou šťávou. Kuřecí prsa…

celerovy-salat-s-majonezou.jpg Předkrmy a chuťovky

Celerový salát s majonézou

Oloupané jablko nastrouháme, pomeranč nakrájíme na malé kostičky. Smícháme s celerem a vlašskými ořechy. Přidáme majonézu, zakápneme citronovou šťavou a důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Celerový…

polevka-z-peceneho-celeru.jpg Předkrmy a chuťovky

Polévka z pečeného celeru

Oloupaný celer nakrájíme na menší kostky, v míse smícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Celer upečeme při teplotě 180 °C asi 40 - 50 minut doměkka.  Na…

domaci-celerovy-dzus.jpg Předkrmy a chuťovky

Domácí celerový džus

Celer zbavíme konců a oloupeme, jablka zbavíme jadřinců, pomeranč slupek. Množství zázvoru zvolíme podle chuti a oškrábeme ho obrácenou stranou kávové lžičky, abychom přišli o co nejmenší část kořene. Vše…

smazeny-celer.jpg Předkrmy a chuťovky

Smažený celer

Celer očistíme a uvaříme ho v osolené vodě asi 8 minut do poloměkka. Nakrájíme ho na silnější plátky, které nejdříve obalíme v hladké mouce, poté v mléce smíchaném s vajíčkem a špetkou soli a nakonec ve…

Doporučené recepty

Halibut

Hlavní jídla: Halibut

Uděláme si marinádu z čerstvých bylinek, šťávy z citrónu, česneku a oleje a potřeme jí kousky halibuta. Necháme 2…

Brokolicový nákyp

Hlavní jídla: Brokolicový nákyp

Brambory i se slupkou dáme vařit do osolené vody. Očistíme brokolici, rozdělíme na růžičky a dáme vařit do vroucí…

Ryba na jehle

Hlavní jídla: Ryba na jehle

Rybu opláchneme a vysušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na kostky a smícháme s trochou soli, pepře a oregana.…

Ztracené vejce

Předkrmy a chuťovky: Ztracené vejce

Na ztracená vejce potřebujeme co nejčerstvější vajíčka. V hrnci přivedeme k varu vodu a přidáme lžíci octa. Každé…