Zeleninové chipsy s tvarohovým dipem
Ingredience
- petržel: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- celer: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- olivový olej: 3 PL
- třtinový cukr: 1 KL
- sůl
- pepř
- Na dip:
- tvaroh: 100 g
- zakysaná smetana: 2 PL
- pažitka: 2 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Všechnu zeleninu oloupeme a škrabkou na brambory nakrájíme na tenké plátky. Česnek prolisujeme a smícháme s olejem, cukrem, solí a pepřem dle chuti. Můžeme přidat jakékoliv oblíbené koření. Ochucený olej smícháme se zeleninou a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Troubu rozehřejeme na 180°C, vložíme plech a pečeme 15 minut, pak snížíme teplotu na 110°C a pečeme asi 1 hodinu. Během pečení občas promícháme. Stejným způsobem můžeme chipsy udělat i z červené řepy, cukety, dýně atd. Pečené zeleninové chipsy namáčíme do tvarohového dipu (smíchaný tvaroh, smetana a pažitka).
Zeleninové chipsy jsou výborné i k masu místo smažených příloh.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.