Aktuálně pro vás máme 1709 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zelné placky Přílohy
15. 05. 2018

Zelné placky

Ingredience
- +
  • zelí kysané: 250 g
  • vejce: 1 ks
  • mouka hladká: 100 g
  • petrželka: 2 PL
  • sůl
  • pepř
  • mletý kmín
  • majoránka
  • olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Zelné placky – recept

Kysané zelí necháme vykapat a šťávu ještě vymačkáme. Zelí pokrájíme, přidáme petrželku, mouku a vejce, osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a majoránku a vše zamícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a tvoříme menší placky, které opečeme z obou stran. Placky pokládáme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného oleje.

Zelné placky podáváme samotné se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

fotolia_162985495_xs.jpg Přílohy

Nakládané zelí

Zelí očistíme, nakrouháme, smícháme se solí, koprovými semínky a kmínem. Vložíme do větší nádoby, ideálně přímo určené na nakládané zelí. Důkladně upěchujeme a přebytečnou šťávu postupně odléváme. Nádobu…

Doporučené recepty

Frittata

Předkrmy a chuťovky: Frittata

Na tenké plátky nakrájíme brambory a v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Nakrájíme na nudličky anglickou slaninu,…

Domácí perníkové koření

Ostatní: Domácí perníkové koření

Koření, které máme v celku si najemno rozdrtíme v hmoždíři. Přidáme mleté koření a všechno spolu pořádně…

Tartiflette

Hlavní jídla: Tartiflette

Brambory oloupeme, nastrouháme na silnější plátky a uvaříme v osolené vodě doměkka asi 8 - 10 minut. Cibuli…

Lilkové závitky

Hlavní jídla: Lilkové závitky

Lilek nakrájíme na tenké plátky, které z obou stran osolíme a necháme vypotit, abychom se zbavili hořkosti.…