Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Dušené kysané zelí Přílohy
04. 12. 2019

Dušené kysané zelí

Ingredience
- +
  • kysané zelí: 250 g
  • cibule: 1 ks
  • sádlo: 1  PL
  • kmín
  • cukr
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

K

ysané zelí důkladně propláchneme ve vlažné vodě. V hrnci si rozehřejme sádlo a na něm dozlatova opražíme cibuli. Jakmile začne cibulka chytat hnědou barvu přidáme zelí, kmín a podlejeme trochou vody. Zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Občas zelí promícháme a velmi lehce podléváme vodou. Pouze aby se nepřilepilo. Zelí nedusíme ponořené ve vodě. Nakonec kysané zelí dochutíme solí a případně cukrem, pokud by se nám zdálo být moc kyselé.

Dušené kysané zelí se skvěle hodí jako příloha k pečené kachně, huse, vepřovému masu nebo uzeninám. Podávat ho můžeme například s knedlíkem obaleným ve vajíčku. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

zelne-placky.jpg Přílohy

Zelné placky

Kysané zelí necháme vykapat a šťávu ještě vymačkáme. Zelí pokrájíme, přidáme petrželku, mouku a vejce, osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a majoránku a vše zamícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a tvoříme…

fotolia_162985495_xs.jpg Přílohy

Nakládané zelí

Zelí očistíme, nakrouháme, smícháme se solí, koprovými semínky a kmínem. Vložíme do větší nádoby, ideálně přímo určené na nakládané zelí. Důkladně upěchujeme a přebytečnou šťávu postupně odléváme. Nádobu…

Doporučené recepty

Demi glace z telecích kostí

Polévky: Demi glace z telecích kostí

Telecí kosti zprudka opečeme pár minut v troubě. Zeleninu očistíme, nakrájíme nahrubo a v hrnci orestujeme na…

Hovězí steak

Hlavní jídla: Hovězí steak

Maso naporcujeme na steaky asi 3 - 4 cm tlusté. Ty potřeme kvalitním olejem a opepříme. Poté steaky necháme…

Šťouchané brambory

Přílohy: Šťouchané brambory

Brambory oloupeme a uvaříme do měkka. Rozehřejeme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na…

Semifreddo

Dezerty: Semifreddo

Žloutky vyšleháme s cukrem a brandy, zvlášť vyšleháme bílky dotuha a také šlehačku. Ořechy, ovoce a další…