Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Nakládané zelí Ostatní
05. 09. 2017

Nakládané zelí

Ingredience
- +
  • bílé zelí: 2,5 kg 
  • sůl: 40 g
  • kmín: 2 KL 
  • kopr nebo koprová semínka: 2 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme
Nakládané zelí - recept

Zelí očistíme, nakrouháme, smícháme se solí, koprovými semínky a kmínem. Vložíme do větší nádoby, ideálně přímo určené na nakládané zelí. Důkladně upěchujeme a přebytečnou šťávu postupně odléváme. Nádobu přikryjeme čistým plátnem, přes které položíme talířek a zatížíme. 

Nakládané zelí necháme 1 - 2 dny v pokojové teplotě, a poté jej přemístíme do chladu, ideálně okolo 8 °C. Nakládané zelí po pár dnech vždy stlačíme, a dbáme na to, aby mělo na povrchu vždy vodu, tedy nálev, jinak by se zelí kazilo.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

zelne-placky.jpg Ostatní

Zelné placky

Kysané zelí necháme vykapat a šťávu ještě vymačkáme. Zelí pokrájíme, přidáme petrželku, mouku a vejce, osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a majoránku a vše zamícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a tvoříme…

Doporučené recepty

Tomatová polévka s bazalkou

Polévky: Tomatová polévka s bazalkou

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očistíme a nakrájíme také česnek. V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli…

Nakládaný hermelín

Předkrmy a chuťovky: Nakládaný hermelín

Hermelíny podélně rozkrojíme, cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Část cibule a česneku společně s mletou…