Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Koprová polévka na kyselo bez mouky Polévky
17. 10. 2018

Koprová polévka na kyselo bez mouky

Ingredience
- +
  • čerstvý kopr: 4 PL
  • střední brambora: 1 ks
  • malá cibule: 1 ks
  • mléko: 500 ml
  • smetana ke šlehání: 100 ml
  • ocet: 2 PL
  • máslo: 1 PL
  • olej: 1 PL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta
Koprová polévka na kyselo bez mouky - recept

Brambory nakrájíme na menší kostky, kopr a cibuli nadrobno, mléko a smetanu necháme ohřát na pokojovou teplotu. Stonky kopru nevyhazujeme. V hrnci necháme na oleji rozpustit máslo a na něm zesklovatět cibuli. Přidáme brambory, stonky kopru, zalijeme trochou vody (jen tak, aby brambory byly ponořené), osolíme a opepříme. Povaříme 5 minut, přilijeme mléko smíchané se smetanou a dovaříme doměkka. Vytáhneme stonky, rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem a přidáme kopr a ocet. Už jen krátce prohřejeme. Podle chuti můžeme ještě více okyselit, osladit nebo osolit. 

Koprová polévka na kyselo bez mouky se může podávat s vajíčkem uvařeným natvrdo, které nakrájíme nadrobno a posypeme jím polévku. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

koprova-polevka-s-vejcem.jpg Polévky

Koprová polévka s vejcem

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a povaříme v malém množství osolené vody. Zvlášť uvaříme vejce natvrdo. K uvařeným bramborám přilejeme mléko, přidáme polovinu kopru a vše přivedeme k varu. Polévku…

Doporučené recepty

Baklava

Dezerty: Baklava

Nejdříve připravíme sirup smícháním krystalového cukru, medu, vody a citronové šťávy, které necháme na mírném ohni…

Rib eye steak

Hlavní jídla: Rib eye steak

Aby se rib eye steak udělal tak, jak má, musí mít maso pokojovou teplotu a tloušťku asi 3 - 4 cm. Do masa jemně…

Krevetové rizoto

Hlavní jídla: Krevetové rizoto

Rozpálíme si pánev s trochou oleje a necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme rýži a restujeme asi 2…

Celestýnské nudle

Polévky: Celestýnské nudle

V míse smícháme všechny suroviny a vytvoříme tak řídké těsto. Podle chuti můžeme do těsta přidat vegetu, kmín, sůl…