Koprová polévka na kyselo bez mouky
Ingredience
- čerstvý kopr: 4 PL
- střední brambora: 1 ks
- malá cibule: 1 ks
- mléko: 500 ml
- smetana ke šlehání: 100 ml
- ocet: 2 PL
- máslo: 1 PL
- olej: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Brambory nakrájíme na menší kostky, kopr a cibuli nadrobno, mléko a smetanu necháme ohřát na pokojovou teplotu. Stonky kopru nevyhazujeme. V hrnci necháme na oleji rozpustit máslo a na něm zesklovatět cibuli. Přidáme brambory, stonky kopru, zalijeme trochou vody (jen tak, aby brambory byly ponořené), osolíme a opepříme. Povaříme 5 minut, přilijeme mléko smíchané se smetanou a dovaříme doměkka. Vytáhneme stonky, rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem a přidáme kopr a ocet. Už jen krátce prohřejeme. Podle chuti můžeme ještě více okyselit, osladit nebo osolit.
Koprová polévka na kyselo bez mouky se může podávat s vajíčkem uvařeným natvrdo, které nakrájíme nadrobno a posypeme jím polévku.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.