Aktuálně pro vás máme 1710 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zeleninový špíz Zeleninový špíz Hlavní jídla
20. 10. 2017

Zeleninový špíz

Ingredience
- +
  • barevné papriky 
  • cuketa 
  • lilek
  • červená cibule 
  • česnek
  • citrónová šťáva 
  • sůl 
  • pepř 
  • olivový olej 
  • rozmarýn 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Zeleninový špíz – recept

Cuketu a papriky očistíme, podélně rozkrojíme a společně s lilkem nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na čtvrtiny a rozdělíme na plátky. Všechnu zeleninu dáme do misky a promícháme. 

Do citrónové šťávy přimícháme olivový olej, přidáme prolisovaný česnek, rozmarýn, sůl a pepř. Touto zálivkou zalijeme nakrájenou zeleninu a necháme odležet v chladu minimálně 15 minut. Naloženou zeleninu následně napichujeme střídavě na špejle. Dáme do pekáčku a pečeme v troubě na 190 °C asi 25 - 30 minut, přitom špízy několikrát otáčíme, aby byly rovnoměrně opečené. Zeleninové špízy můžeme připravovat i na grilu. 

Zeleninový špíz podáváme s pečivem a bylinkovým dipem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Doporučené recepty

Chřestová omáčka

Přílohy: Chřestová omáčka

Ve větším hrnci povaříme brambory (oloupané a nakrájené na kostičky) v osolené vodě do poloměkka. Vody dáme tolik,…

Losos s bylinkovou krustou

Hlavní jídla: Losos s bylinkovou krustou

Toustový chléb, bylinky, česnek a citronovou kůru smícháme a rozmixujeme na jemno. Pokud chceme pokrm trochu…

Karbanátky z mletého masa

Hlavní jídla: Karbanátky z mletého masa

Utřeme česnek se solí, cibuli nasekáme najemno, smícháme všechny suroviny a důkladně propracujeme. V pánvi…

Losos na másle s bylinkami

Hlavní jídla: Losos na másle s bylinkami

Lososa necháme chvíli odpočinout v pokojové teplotě, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Na pánvi na…