Vepřový guláš z plecka
Ingredience
- vepřová plec: 300 g
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- máslo: 50 g
- červené víno: 60 ml
- vývar: 500 ml
- mletá paprika: 1 PL
- hladká mouka: 15 g
- kmín
- pepř
- sůl
- petržel
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřový guláš z plecka - recept
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme polovinu másla, přidáme maso, cibuli, česnek a orestujeme na středním plameni dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, kmín. Podlejeme trochou vývaru a dusíme dohněda.
Jakmile maso a cibula ztmavnou (asi 10 minut), přidáme zbytek vývaru, promícháme a necháme maso vařit doměkka. Občas zkontrolujeme, jestli se šťáva nevypařila, případně přidáme vodu.
Téměř měkké maso podlejeme červeným vínem a necháme ještě asi 20 minut dusit.
Mezitím rozehřejeme zbytek másla, vmícháme do něj mouku a vytvoříme zlatavou jíšku. Jíšku přidáme do guláše, rozmícháme a povaříme 5 minut.
Vepřový guláš z plecka dochutíme solí, pepřem. Ozdobíme petrželkou a podáváme s čerstvým chlebem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.