Aktuálně pro vás máme 1708 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Polévky

Batátový krém s cizrnou

Ingredience
- +
  • batáty: 250 g
  • brambory: 1 ks
  • menší cibule: 1 ks
  • chilli paprička: 1 ks
  • kuřecí (nebo zeleninový) vývar: 250 ml
  • kokosové mléko: 150 ml
  • zázvor: 1 cm
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • uvařená cizrna: 4 PL
  • mletá paprika: 1 KL
  • olivový olej
  • limetková šťáva
  • koriandr
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Batátový krém s cizrnou - recept

Batátový krém s cizrnou - recept

Batáty, brambory, cibuli, zázvor očistíme a nakrájíme. V hrnci rozehřejeme olivový olej, na kterém zpěníme cibuli a zázvor. Přidáme batáty, brambory a zalejeme vývarem. Přihodíme chilli papričku. Vaříme do změknutí zeleniny. Mezitím na třoše olivového oleje dokřupava orestujeme cizrnu, kterou na závěr posypeme mletou paprikou. 

Z polévky odstraníme chilli a rozmixujeme ji dohladka. Vmícháme kokosové mléko, dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou (asi 2 lžíce), nakonec přidáme prolisovaný česnek a důkladně promícháme. 

Batátový krém s cizrnou podáváme s natrhaným čerstvým koriandrem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Doporučené recepty

Mrkvová buchta

Dezerty: Mrkvová buchta

Troubu předehřejeme na 180 °C. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo, ořechy pomeleme, mouku prosejeme. V míse…

Brokolicové krokety

Přílohy: Brokolicové krokety

Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme, necháme okapat a rozmačkáme…

Husí kaldoun

Polévky: Husí kaldoun

Do velkého hrnce dáme husí skelet nebo odřezky, polovinu očištěné kořenové zeleniny, nové koření, celý pepř,…

Vločková kaše

Ostatní: Vločková kaše

Do hrnce nalijeme mléko a vločky do něj namočíme na 15 - 20 minut. Přidáme špetku soli a vaříme asi 5 minut. Z…