Špenát z kopřiv

Špenát z kopřiv



Špenát z kopřiv – postup přípravy

Kopřivy důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, spaříme a 10 – 15 minut povaříme. Vařením se jejich obsah podstatně zmenší.

Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na rozehřátém oleji zesklovatět, přidáme mouku a společně necháme chvíli osmažit. Zalijeme trochou vody z kopřiv a mouku důkladně rozmícháme. Kopřivy scedíme, necháme okapat a vrátíme do hrnce. Přidáme připravenou „kopřivovou jíšku“, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, nakonec přidáme vejce a ještě krátce povaříme. Máme-li radši jemný špenát, vše na závěr rozmixujeme.

Tip: Hotový kopřivový špenát můžeme zjemnit přidáním šlehačky či mléka, se kterými jej ještě chvíli prohřejeme.

Špenát z kopřiv podáváme s vařeným či sázeným vejcem a vařenými bramborami.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.