Bazalkové pesto
Bazalkové pesto – postup přípravy
Lístky bazalky omyjeme, osušíme a v hmoždíři rozetřeme s trochou hrubozrnné soli do hladka. Rozetřenou bazalku dáme do misky a postupně přimícháváme olivový olej, až vznikne krémovitá hladká kaše. Dále přimícháme nadrobno nasekaný česnek, nasucho opražené piniové oříšky, nastrouhaný parmazán, opepříme a důkladně vetřeme do bazalkového pesta.
Bazalkové pesto smícháme s čerstvě uvařenými špagetami nebo jinými těstovinami, ozdobíme lístkem bazalky a trochou nastrouhaného parmazánu.
Tip 1: Místo piniových oříšků můžeme na bazalkové pesto použít nadrobno nakrájené a nasucho opražené vlašské ořechy.
Tip 2: Vychladlé bazalkové pesto můžeme dát do uzavřené sklenice, kde v lednici vydrží 1 – 2 týdny.
Diskuse k článku
RE : Bazalkové pesto