Bazalkové pesto

Bazalkové pesto




Bazalkové pesto – postup přípravy

Lístky bazalky omyjeme, osušíme a v hmoždíři rozetřeme s trochou hrubozrnné soli do hladka. Rozetřenou bazalku dáme do misky a postupně přimícháváme olivový olej, až vznikne krémovitá hladká kaše. Dále přimícháme nadrobno nasekaný česnek, nasucho opražené piniové oříšky, nastrouhaný parmazán, opepříme a důkladně vetřeme do bazalkového pesta.

Bazalkové pesto smícháme s čerstvě uvařenými špagetami nebo jinými těstovinami, ozdobíme lístkem bazalky a trochou nastrouhaného parmazánu.

Tip 1: Místo piniových oříšků můžeme na bazalkové pesto použít nadrobno nakrájené a nasucho opražené vlašské ořechy.

Tip 2: Vychladlé bazalkové pesto můžeme dát do uzavřené sklenice, kde v lednici vydrží 1 – 2 týdny.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.