Bramborová omáčka
Bramborová omáčka – postup přípravy
Ve větším hrnci rozpustíme máslo a podle potřeby do něj za stálého míchání přidáváme mouku, až vznikne "tak akorát" hustá jíška. Až začne jíška zlátnout, zalijeme ji vlažnou vodou a řádně rozkvedláme. K tomuto pak přidáme oloupané a na malé kousky rozkrájené brambory (nejlépe typ B, nebo C), bobkový list (stačí 2 lístky), nové koření (maximálně 5 kuliček), lžičku kmínu a vše mírně osolíme.
Vaříme tak dlouho, až se brambory pořádně rozvaří. Po té je ještě rozmačkáme, nebo pokud máte rádi hladké omáčky, můžete vyjmout koření a bramborovou omáčku rozmixovat. Pak přidáme smetanu a chvilku prohřejeme. Odstavenou bramborovou omáčku dochutíme octem a solí podle chuti.
Bramborová omáčka se podává s chlebem, anebo se dá jíst úplně samotná.
Diskuse k článku
RE : Bramborová omáčka