Bramborová polévka

Bramborová polévka

Bramborová polévka – postup přípravy

Sušené houby namočíme asi na 1 hodinu do vody. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a společně osmahneme. Zalijeme vodou a vaříme asi 10 minut. Přidáme oloupané na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme scezené houby.

Z másla a mouky si vytvoříme světlou jíšku, za stálého míchání ji přilijeme do polévky a necháme asi 15 minut povařit. Jakmile jsou brambory měkké, přidáme prolisovaný česnek a majoránku, dále už nevaříme.

Na závěr se bramborová polévka ozdobí nadrobno nasekanou petrželovou natí. Podáváme s čerstvým pečivem.

Tip: Před koncem vaření můžeme do bramborové polévky rozklepnout 1 vejce, promíchat a dále už nevařit.



Diskuse k článku

Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.