Bramborové placky
Bramborové placky – postup přípravy
Brambory opláchneme a uvaříme ve slupce do měkka (nejlépe použít typ C). Brambory oloupeme a rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na bramborovou kaši. Přidáme vejce a postupně přimícháváme mouku do požadované hustoty těsta. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř a důkladně zamícháme.
Z bramborového těsta tvoříme placky asi 0,5 cm vysoké a smažíme z obou stran v rozpáleném oleji. Poté je odkládáme na ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Bramborové placky můžeme podávat například s dušeným zelím.
Tip: Vynecháme-li česnek a koření, můžeme bramborové placky připravit také na sladko s povidly, marmeládou nebo tvarohem. Navrch posypeme sladké bramborové placky nadrobno nasekanými vlašskými ořechy.
Diskuse k článku
RE : Bramborové placky