Bramborové placky

Bramborové placky



Bramborové placky – postup přípravy

Brambory opláchneme a uvaříme ve slupce do měkka (nejlépe použít typ C). Brambory oloupeme a rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na bramborovou kaši. Přidáme vejce a postupně přimícháváme mouku do požadované hustoty těsta. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř a důkladně zamícháme.

Z bramborového těsta tvoříme placky asi 0,5 cm vysoké a smažíme z obou stran v rozpáleném oleji. Poté je odkládáme na ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

Bramborové placky můžeme podávat například s dušeným zelím.

Tip: Vynecháme-li česnek a koření, můžeme bramborové placky připravit také na sladko s povidly, marmeládou nebo tvarohem. Navrch posypeme sladké bramborové placky nadrobno nasekanými vlašskými ořechy.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.