Bramborové špalíčky
Bramborové špalíčky – postup přípravy
Oloupané brambory nastrouháme najemno, zlehka je promícháme s moukou, přidáme rozmíchané vejce se žloutkem, rozpuštěné máslo a sůl a rychle zpracujeme na těsto. Těsto rozdělíme na poloviny a z každé vyválíme váleček silný asi jako palec. Nožem váleček nakrájíme na špalíčky silné asi tři centimetry. Špalíčky vaříme v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou. Hotové vyjmeme cedníkem a krátce je ponoříme do ledové vody. Necháme je na sítku odkapat, pokapeme rozehřátým máslem a promícháme, aby se neslepily.
Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájené žampiony, osolíme je, přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku a natrhanou rukolu. Když listy rukoly změknou, přilijeme smetanu a tekutinu odvaříme na polovinu. Do omáčky vložíme špalíčky, prohřejeme a dochutíme solí a pepřem. Bramborové špalíčky rozdělíme na talíře a posypeme parmezánem.
Diskuse k článku
RE : Bramborové špalíčky