Broskvový koláč
Broskvový koláč – postup přípravy
Vezmeme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Dáme je do nádoby, přidáme 200 g cukru, máslo a vše vyšleháme. Mouku smícháme se sušeným droždím a poté přidáme do již vzniklé směsi. Vznikne nám tím těsto, které nandáme na vymazaný plech a roztáhneme ho tak, aby bylo se dotýkalo všech stran. Na těsto poté pokládáme kousky ovoce. Můžou to být půlky, měsíčky či jiné kousky, záleží jen na vás.
Z bílků začneme šlehat hustý sníh a za stálého šlehání do něho postupně přidáváme zbylých 200 g cukru. Nelekněte se, pokud vám směs zřídne. Takto připravenou směsí polijeme ovoce na koláči a dáme do předem předehřáté trouby na 180°C. Broskvový koláč pečeme přibližně 35 minut.
Diskuse k článku
RE : Broskvový koláč