Celerový salát

Celerový salát



Celerový salát – postup přípravy

Celer oloupeme, omyjeme, nakrájíme na velmi jemné nudličky a ihned zakapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědl. Jablko nakrájíme také na nudličky, rovněž pokapeme citrónovou šťávou a přidáme k celeru. Smícháme majonézu, 1 lžičku citrónové šťávy, hořčici a asi 2 lžíce nadrobno nasekané petrželky. Vše dohromady promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Celerový salát necháme uležet asi 2 hodiny v ledničce a pak případně ještě podle potřeby dochutíme.

Celerový salát podáváme například k bramborovým plackám, pečeným bramborám nebo s čerstvým pečivem jako lehkou večeři.

Tip: Do celerového salátu můžeme přidat na jemném struhadle nastrouhanou menší mrkev nebo nadrobno nakrájenou jarní cibulku.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.