Chřest s holandskou omáčkou
Na omáčku:
160 g másla
4 žloutky
2 lžíce bílého vína
6 lžic vody z chřestu
1 citrón
sůl
pepř
Chřest s holandskou omáčkou – postup přípravy
Bílý chřest důkladně očistíme škrabkou, do vody přidáme máslo a koření, uvedeme do varu a ponoříme do ní chřest s patkou chleba. Stáhneme teplotu a vaříme do měkka (asi 10 minut). Chřest vytáhneme a zalijeme omáčkou.
Holandská omáčka:
V rendlíku smícháme žloutky, vodu z chřestu, bílé víno, trochu soli a pepře a citrónovou šťávu. Ve vodní lázni zahříváme a šleháme bez přestání metličkou do husté pěny. Jakmile pěna dosáhne požadované konzistence, stáhneme z ohně a vmícháme máslo, které jsme si předem nechali rozpustit a vychladnout. Omáčkou přelijeme hotový chřest a podáváme.
Chřest s holandskou omáčkou podáváme jako přílohu nebo jako hlavní chod se zeleninovým salátem.
Do holandské omáčky můžeme přidávat další ingredience, slouží jako základní omáčka.
Diskuse k článku
RE : Chřest s holandskou omáčkou