Čočková polévka s kysaným zelím

Čočková polévka s kysaným zelím



Čočková polévka s kysaným zelím – postup přípravy

Čočku dáme do hrnce, propláchneme studenou vodou a odstraníme případné nečistoty. Také si ji můžeme namočit den předem. Poté vodu slijeme a čočku zalijeme čerstvou vlažnou vodou, přidáme zeleninový bujón a dáme vařit. Mezitím propláchneme studenou vodou kysané zelí a nakrájíme ho na menší kousky. Až je čočka uvařená do poloměkka, přidáme zelí a vaříme dále. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme na drobnější kostičky. Osmažíme na pánvi na oleji do zesklovatění, zaprášíme moukou, pořádně promícháme a odstavíme z ohně. Poté ji rozředíme studenou vodou na řidší kaši. Jakmile máme uvařenou čočku se zelím, zahustíme ji osmaženou cibulkou s moukou, opepříme, případně dosolíme a krátce povaříme. Dochutíme česnekem, případně trochou cukru.

Čočkovou polévku s kysaným zelím dochutíme majoránkou.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.