Domácí majonéza a domácí tatarka
Domácí majonéza
150 ml slunečnicového oleje
2 žloutky z čerstvých vajec
šťáva z ½ citrónu
sůl
pepř
Domácí majonéza – postup přípravy
Všechny ingredience vložíme do úzkého vyššího válce nebo sklenice, ponoříme tyčový mixér až na dno, zapneme a velice pomalu mixér táhneme nahoru (asi 5 sekund). Majonéza je hotová, dále ji můžeme dochucovat např. bylinkami, prolisovaným česnekem atd. nebo ji mít jako základ pro domácí tatarskou omáčku.
Domácí tatarka
domácí majonéza (viz výše)
1 lžíce dijonské hořčice
2 nakládané okurky
1 malá cibule
špetka cukru
worchestrová omáčka
Domácí tatarka – postup přípravy
Do připravené domácí majonézy vmícháme hořčici, špetku moučkového cukru, pár kapek worchestru a nadrobno nakrájené okurky a cibuli. Podle chutí můžeme ještě dosolit a dopepřit. Domácí tatarka je o mnoho zdravější než kupovaná a můžeme ji podávat např. ke smaženému sýru či obalované smažené zelenině nebo k pečeným bramborám.
Diskuse k článku
RE : Domácí majonéza a domácí tatarka