Dušená mrkev

Dušená mrkev



Dušená mrkev – postup přípravy

Mrkev očistíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na rozehřátém másle opéct. Přidáme mrkev a společně s cibulí trochu orestujeme. Podlijeme šálkem vody, osolíme, opepříme, osladíme a dusíme do měkka. V mléce důkladně rozmícháme hladkou mouku tak, aby v ní nebyly hrudky, a přidáme k dušené mrkvi. Za stálého míchání ještě povaříme asi 10 minut, na závěr zjemníme lžičkou másla.

Dušenou mrkev můžeme připravit i trochu jiným způsobem. Na cibuli orestovanou mrkev zaprášíme hladkou moukou, necháme chvilku opražit (jen asi půl minuty), poté podlijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, osladíme a necháme dusit.

Dušená mrkev chutná výborně v kombinaci s vařenými máslem omaštěnými bramborami a sázeným vejcem.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.