Dušená mrkev s hráškem

Dušená mrkev s hráškem


Dušená mrkev s hráškem – postup přípravy

Dušená mrkev s hráškem je klasické jednoduché a dietní jídlo, které se hodí i pro nemocné. Nejprve si vezmeme mrkev, oškrábeme ji a nakrájíme na malé kostičky (nebo můžeme nastrouhat nahrubo). Do hrnce si dáme olej a rozpálíme ho, na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli k ní přidáme mrkev, osolíme a přilijeme tolik vody, aby sahala jen minimálně nad mrkev. Přikryjeme pokličkou a dusíme. Po deseti minutách přidáme hrášek a dusíme, dokud zelenina nezměkne. Nakonec celou zeleninovou směs zaprášíme hladkou moukou, dobře promícháme a ještě chvíli povaříme. Po odstavení dochutíme zeleninu pomocí cukru a citronové šťávy a na zjemnění přidáme máslo.

Dušená mrkev s hráškem se hodí jako lehká příloha k jakémukoliv masu.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.