Fazolové lusky na smetaně
Fazolové lusky na smetaně – postup přípravy
Rozehřejeme si trochu oleje a dáme na něj zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme fazolové lusky, necháme povolit, ochutíme bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem, zalijeme vodou (asi 2 dl) a fazolky vaříme do poloměkka.
V hrnku smícháme zakysanou smetanu s moukou do hladka (můžeme mírně zředit vodou) a za stálého míchání přidáme k fazolovým luskům. Povaříme dalších cca 10 minut na mírném ohni. Osolíme, mírně osladíme, dochutíme trochou octa. Místo octa můžeme použít citrónovou šťávu.
Fazolové lusky na smetaně podáváme s vařenými bramborami s kmínem a natvrdo uvařeným vejcem nebo volským okem.
Tip: Místo zakysané smetany můžeme použít smetanu na vaření, fazolové lusky budou poté sladší.
Diskuse k článku
RE : Fazolové lusky na smetaně