Hermelínová pomazánka

img



Hermelínová pomazánka – postup přípravy

Do vody dáme vařit vajíčka. Po uvaření natvrdo je zbavíme skořápky a nakrájíme je nadrobno. Dále si nadrobno nakrájíme cibuli (100 g = přibližně jedna menší cibule) a hermelín. Místo hermelínu můžeme použít některý jiný měkký sýr, nebo i několik druhů sýrů. Vše smícháme dohromady, přidáme měkký sýr a majonézu (majonézy můžeme dát podle chuti, klidně i více než 50 g), trochu osolíme, opepříme a pokud se nám bude zdát, že směs nemá správnou „mazací“ konzistenci, přidáme podle potřeby mléko.

Hermelínová pomazánka se podává namazaná na čerstvé pečivo jako lehká večeře, či jako rychlá pomazánka na jednohubky při nečekané návštěvě.

Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.