Hummus
Hummus – postup přípravy
Cizrnu namočíme přes noc do studené vody (1 díl cizrny na min. 2 díly vody), kterou další den slijeme a vyměníme za čerstvou. Cizrnu uvaříme do měkka (min. 1,5 hodiny), asi v polovině vaření ji osolíme. Vodu poté slijeme, ale nevylíváme, ještě ji použijeme.
Uvařenou cizrnu necháme vychladnout a umixujme do hladka, což trvá déle. Během mixování přiléváme po trochách vývar z cizrny až do požadované konzistence hummusu. Místo vývaru můžeme přilévat i studenou vodu. Přidáme sezamovou pastu, citrónovou šťávu, koření a česnek a opět mixujeme.
Konzistenci si upravíme podle toho, na co chceme hummus použít. Tužší hummus můžeme podávat jako pomazánku, řidší zase jako přílohu. Uchováváme jej zakrytý potravinovou fólií v ledničce.
TIP: Hummus můžeme připravit i z konzervované cizrny, která je běžně dostupná.
Diskuse k článku
RE : Hummus