Jablečný koláč
cukr krupice
1,5 kg nastrouhaných jablek
1 lžíce mleté skořice
rozinky
Drobenka
50 g másla
150 g cukru krupice
150 g hrubé mouky
Těsto
2 vejce
1 prášek do pečiva
100 g másla
1 vanilkový cukr
120 g cukru krupice
400 g polohrubé mouky
120 ml mléka
Jablečný koláč – postup přípravy
Připravíme si plech, který vymažeme máslem a vysypeme moukou. Poté si ze všech ingrediencí na těsto připravíme řidší těsto, které rozlijeme na plech. Pomocí stěrky rozprostřeme těsto i do krajů a necháme odpočívat. Mezitím co nám bude těsto odpočívat, si připravíme jablka. Zbavíme je jadřinců, nastrouháme, přidáme skořici, a když bude potřeba, tak dochutíme cukrem, přidáme rozinky. Drobenku si připravíme z másla, cukru a hrubé mouky. Všechno smícháme a propracujeme tak, aby se nám vytvořily hrudky. Jablečnou směs pak dáme na odležené těsto a na vrch posypeme drobenkou. Jablečný koláč pečeme v předehřáté troubě na 160° přibližně 40 minut.
Diskuse k článku
RE : Jablečný koláč