Jogurtová buchta

Jogurtová buchta

 

 

Jogurtová buchta – postup přípravy

Jogurtová buchta patří mezi jednoduché recepty na moučníky. Nejprve si dáme předehřát troubu, poté si vezmeme mísu a rozklepneme do ní vejce, smícháme je s vanilkovým cukrem a jogurtem. Rozmícháme a přidáme mouku, do které jsme předtím vmíchali kypřící prášek. Vše promícháme a spojíme, aby nám vzniklo těsto.

Pokud máme rádi, můžeme na koláč dát i drobenku, ta však není nutná. Na drobenku potřebujeme 80 - 100 g cukru moučky, 100 - 120 g hrubé mouky, 80 g másla a jeden vanilkový cukr. Připravíme ji tak, že si smícháme hrubou mouku s vanilkovým cukrem. Rozpustíme máslo a přidáme ho do mouky. Vše promícháme lžící, až se utvoří jemné žmolky.

Těsto vylijeme na máslem vymazaný a moukou nebo strouhankou vysypaný plech a poklademe jakýmkoliv ovocem podle chuti. Navrch posypeme drobenkou a dáme péct na 150° - 160° přibližně 30 minut.

Jogurtová buchta je výborná ke kávě, čaji nebo ohřátému kakau.



Diskuse k článku

Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.
  • Ivana
    27. 4. 2019 15:11
    Děkuji za recept. Buchta se výborná, recept jednoduchý,za pár minut hotovo. Cukr jsem dala tmavý a jen 100g. V elektrické troubě jsem pekla 20 minut na 160° a 15minut na 200°. Je výborná, lehoučká