Knedlíky z tofu
Knedlíky z tofu - postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak i tofu. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a na něm osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku, dokud nezhnědne. Pak přidáme kostičky tofu. Nakrájené rohlíky dáme do mísy a k nim přidáme osmaženou směs, vše promícháme. Vejce rozšleháme spolu s mlékem a nalijeme na rohlíky. Přidáme mouku, máslo a nasekanou zelenou petrželku. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Těsto na knedlíky z tofu necháme půl hodiny odpočinout. Pak z těsta vytvarujeme zhruba osm kulatých knedlíků, nejlépe mokrýma rukama. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Do vroucí vody vložíme knedlíky a vaříme cca patnáct až dvacet minut.
Knedlíky z tofu podáváme s dušeným zelím a osmaženou cibulkou, nebo se smetanovým špenátem, případně s dušenou kapustou.
Diskuse k článku
RE : Knedlíky z tofu