Koláč se sladkými bramborami

Koláč se sladkými bramborami


Koláč se sladkými bramborami – postup přípravy

Na pánvi rozehřejeme máslo, na kterém smažíme do změknutí na kolečka nakrájený pórek. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky asi 0,5 cm tlusté. Troubu předehřejeme na 200°C, zapékací misku zlehka pomastíme máslem nebo olejem, dno poklademe plátky brambor, na brambory rozprostřeme osmažený pórek a na něj dáme opět vrstvu brambor.

Smícháme smetanu, koření na pizzu a zeleninový vývar a přelijeme směsí brambory. Posypeme strouhaným parmezánem a dochutíme muškátovým oříškem a pepřem.

Koláč se sladkými bramborami pečeme asi 1 – 1,5 hod až jsou brambory měkké. Pokud začnou brambory příliš hnědnout, přikryjeme zapékací misku alobalem.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.