Křupavé zeleninové chipsy
Křupavé zeleninové chipsy – postup přípravy
Zeleninu oloupeme a pomocí škrabky nakrouháme na velmi tenké plátky. Olej smícháme s chilli kořením, solí, pepřem, česnekem a cukrem, můžeme v podstatě použít jakékoliv oblíbené koření či dochucovadlo. Zeleninu vložíme do uzavíratelné nádoby, nalijeme na ni připravenou marinádu a důkladně protřepeme.
Plech vyložíme pečicím papírem a ochucenou zeleninu na něj rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme v horkovzdušné troubě prvních 15 minut na 180°C, poté zmírníme na 110°C a pečeme další cca hodinu, občas zeleninu zkontrolujeme a promícháme.
Křupavé zeleninové chipsy jsou vynikající zdravou přílohou v podstatě k čemukoliv, můžeme je konzumovat i samotné jako chuťovku nebo též namáčet do bylinkového či česnekového dipu.
Tip: Nelze se spoléhat na uvedenou dobu pečení, vše závisí na typu trouby, síle zeleninových plátků atd., je třeba si odzkoušet „na vlastní kůži“.
Diskuse k článku
RE : Křupavé zeleninové chipsy