Krupicová kaše

Krupicová kaše





Krupicová kaše – postup přípravy

Krupici promícháme s mlékem a špetkou soli, necháme přibližně 1 hodinu odpočívat v ledničce a znovu promícháme. Pozvolna krupici přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme na mírném ohni 5 minut. Poté odstavíme z ohně a vmícháme 1 lžíci másla.

Po rozdělení krupicové kaše na talíře posypeme kakaem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Tip 1: Krupicovou kaši můžeme před podáváním ochutit také například nastrouhanou čokoládou, marmeládou, ovocem nebo skořicí s nadrobno nasekanými oříšky.

Tip 2: Místo klasické krupice můžeme použít nadrcené ovesné vločky nebo pohankovou, jáhlovou či špaldovou krupičku.



Diskuse k článku

Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.